橙新聞

最新文章

患病後精神及肉體都痛苦 李珊珊:無人幫你要靠自己

東華三院在伊館舉行慈善音樂會,為「東華三院樂儀癌病治療資助基金」籌募經費,淡出娛樂圈多年的李珊珊再次出席公開活動。穿著黑色斗篷、樽領上衣的李珊珊明顯比以前發胖,但精神飽滿,她在台上分享時一直保持笑...

2019-02-23 09:52

谷祖琳想做陪月員 申請幫何嘉莉湊B

谷祖琳出席好友陳明傑的攝影展,現場有展出她和長女的合照。陳明傑與谷祖琳相識多年,谷祖琳由結婚、產女、和全家福也由對方操刀,認真老友,難怪出席攝影展捧場支持!

2019-02-22 17:41

林泳淘利穎怡互讚大波 網民提議着泳衣睇「誰大誰惡誰正確」

無綫節目《東張西望》靚女主持特別多,仲要唔少都係「有料之人」,成為咗節目嘅另類嘅賣點,其中林泳淘同利穎怡都係唔少網民熱烈討論嘅女主持之一,噚晚兩位靚女出席完節目嘅春茗聯歡晚宴後孖住搭港鐵,仲喺車廂...

2019-02-22 17:08

【天下無雙|李專】單身後難愛人?全因寧願錯過更怕愛錯

謹記就算你無法決定誰是傷你的人,你也能決定自己繼續受傷抑或讓昔日的人和事成為你成長的養分。最後你定會明白,雖然時間和經歷拿去你不少東西,但也會還你最正確的人,獎勵你一路走來的努力。

2019-02-22 16:31

【獨孤皇后】穿越咗?陳喬恩腳踏塑膠拖鞋穿晒崩

台灣女星陳喬恩與內地男星陳曉主演的古裝劇《獨孤皇后》,自開播以來已經話題不斷,評論有讚有彈,但整體來說收視相當不俗。不過最近觀眾在追劇的同時,卻意外發現劇集出現穿崩鏡頭!

2019-02-22 15:47

張繼聰為蘇永康拍新歌MV 自言已淡出樂壇

蘇永康即將推出新歌《ALL THAT JAZZ》MV,佢仲請咗好友張繼聰為佢拍MV。張繼聰話自己係蘇永康歌迷,以前讀書考唱歌都係唱對方嘅歌先合格,今次可以拍偶像嘅MV,當然卻之不恭啦!

2019-02-22 15:16

【婚變Challenge】吳若希明讚暗踩老公?網民寸:搏離婚?

歌手吳若希(Jinny)早前因為喺社交網感性講婚姻,畀外界猜測係咪同老公Alex婚姻亮紅燈,之後佢仲話畀婚變報道搞到出現幻覺,覺得自己想離婚,所以自創「30days婚變challenge」,實行每日講老公一個優點。

2019-02-22 14:00

【港女講女】騎牛搵馬只係耽誤別人又耽誤自己

有一種人無辦法承受單身嘅孤寂,佢哋相信兩個人嘅孤單總比一個嘅孤單好,所以佢哋可以容忍同一個唔適合嘅人繼續拖拉,而另一方面仲奢望住白馬王子會騎住白馬前來救自己出水深火海。

2019-02-22 12:36

Fans「送上門」!林作北京開心收士多啤梨

林作早前宣布洗心革面做專一好男人後,噚晚就Post咗有Fans送士多啤梨去佢北京屋企嘅相。林作仲話:「我喺北京屋企。有fans送上門並送上第二張相嘅士多啤梨。我表示:我做人已經洗心革面。如果你是喜歡我的不羈的...

2019-02-22 12:16

【花姐ERROR遊】極嘔心!保錡勁勇生食魚眼 再獲網友大讚

去到噚晚第14集《花姐ERROR遊》可以話係咁多集以嚟最嘔心嘅挑戰,原因係花姐同ERROR都要挑戰近年重口味愛好者嘅新歡—生啪金槍魚眼!聽到都覺得好難受,但保錡竟然Man到爆,啟動咗「快、吞、轟」之魂,面無懼色,...

2019-02-22 11:35

調理身體想為張倫碩生B 鍾麗緹為拍戲錯失懷第四胎機會

藝人鍾麗緹(Christy)先後經歷過兩段婚姻並育有三女,她與內地男星張倫碩於2016年結婚後,曾揚言希望為老公生BB,去年8月更自爆正調理身體,準備做試管嬰兒。雖然做試管嬰兒未如想像般簡單,但原來她曾有機會嘗...

2019-02-22 11:15

【港.韓樂】曾被傳是最後專輯 CLC首奪一位後能否改寫命運?

港女莊錠欣(Elkie)所屬的女團CLC,最近憑着新歌《No》在音樂節目《The Show》中首奪一位,更是組合出道1,426日後首個一位,之前組合曾被傳完成這次打歌後會解散,故此這個一位成為CLC存亡的關鍵。

2019-02-22 10:46

火雞姐已向部份同學道歉 含糊回應賠償金額

丁可欣(火雞姐)早前被爆於中學時期曾欺凌同學和偷手機,早前她拍片又鞠躬誠心道歉,表示會對曾被自己欺凌的同學當面道歉和作出賠償,又提到自己會學做更好的人。

2019-02-22 10:08

許冠傑大仔驚爆患膀胱癌 許懷欣:Everything is clear

歌神許冠傑的42歲兒子許懷欣(Ryan)去年11月於社交網上載自己躺在病床,手插滿針,一臉倦容的照片,透露自己剛做完膀胱瘤手術。直到昨日(21號),Ryan再晒出躺在病床的自拍照,自爆自己3個月前患上膀胱癌(blad...

2019-02-22 10:05

【此情不再】拖拉多時 吳建豪石貞善坦承已離婚

吳建豪和新加坡棕櫚油百億千金石貞善(Arissa)拖拉多時,Arissa近日回應台灣傳媒,坦承二人已分開,並於去年12月正式離婚。

2019-02-21 17:47

已複製連結